Menu
Dieren

5 tips om de vogels in je tuin de winter door te helpen

De winter komt er weer aan, dat betekent een stuk minder te eten voor de vogels in je tuin. Hier vast 5 tips om het de tuinvogels een stukje makkelijker te maken.

1. Maak je tuin niet te netjes

Dan valt er wat te schuilen en te scharrelen. Kies voor een haag, niet voor een schutting. En laat eens wat staan in plaats van het op te ruimen. De zaden van uitgebloeide bloemen, een takkenwal met rot hout; de vogels zijn je er dankbaar voor.

2. Begin nu vast met voeren

Als je op tijd begint met voeren wennen de vogels vast aan de voederplek en weten ze je straks als het koud is direct te vinden.

3. Zorg voor drinkwater, ook als het vriest

Als het hard vriest zonder dat er rijp of sneeuw ligt kunnen vogels moeilijk een drinkplaats vinden. Plaats een waterschaal en haal regelmatig het ijs er uit. Je kunt het ijs ook kapot tikken met een hamer zodat vogels de kleine stukjes kunnen eten. Voeg er geen zout of suiker aan toe, dit is erg slecht voor vogels.

4. Hang vast nestkasten op

Iedereen weet wel hoe de gemiddelde woonwijk er tegenwoordig uitziet. Recht, netjes en veel bestraat. Voor vogels zijn er bijna geen goede schuilplekken meer te vinden. Je helpt de vogels enorm als je nu vast nestkasten ophangt ipv. in het voorjaar. Zo kunnen ze vast schuilen en je hebt ook meer kans dat de nestkast in het voorjaar bewoond wordt.

5. Kies het juiste vogelvoer

Voer geen menselijke maaltjes maar kies voor speciaal vogelvoer van hoge kwaliteit zoals vetbollen, zadenmixen en vogelpindakaas van Vivara of de vogelbescherming. Er zijn ook veel goedkope producten op de markt, bijvoorbeeld vetbollen gemaakt van frituurvet. Het spreekt voor zich dat deze bollen niet zo gezond zijn voor de vogels in je tuin.

Wil je vogelvoer online kopen? Kijk dan op Vivara.nl.